Demir depolarınız mı boşaldı, benim gibi anemik misiniz, bol bol yeşil mercimek tüketin. Çorbada, yemekte, salatalarda, pilavlarda, hatta böreklerde kullanabileceğiniz bir baklagil bu. Bugün birlikte çorbasını yapalım. Erişteli, naneli yeşil mercimek çorbası...
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1,5 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
Nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Mercimek yıkanıp 7-8 bardak suyla haşlanır. Suyunu süzmeden soğumaya bırakılır. Bir kaseye mercimeğin haşlanma suyundan bir miktar alarak unu inceltin. Un iyice dağılınca yavaş yavaş tencereye dökün ve tencerenin altını yakın. Bir iki taşım kaynayana kadar karıştırarak unun dağılmasını sağlayın. Kaynayan tencereye erişteleri, tuzu ve naneyi atın. Çorba pişerken bir yandan da salça ve yağı kavurun, baharatları ekleyin. Erişteler piştikten sonra kavurduğunuz salçayı üzerine döküp ocağı kapatın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...