7 Haziran 2015 Pazar

Kabak Mücveri / Tarif



         Eminim mücver yapmayı hepiniz biliyorsunuzdur. Çok lezzetli olan bu yemek, bir çeşit kızartma olduğu için her zaman tercih edilmemeli. Ama istersek daha lezzetli ve sağlıklı bir garnitür yapmak elimizde. O halde birlikte daha az yağlı, herkesinkinden farklı ve çok daha sağlıklı, çok daha lezzetli bir mücver yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu lezzeti gelin hep birlikte deneyelim!


        * Üç adet kabağı yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. Dilerseniz kabakları hafifçe kazıyabilirsiniz.

        * Büyük bir kuru soğanın rendesini de ilave edin. Birkaç dal yeşil soğanı da ince doğrayarak kabaklara karıştırın. 

         * Eriyebilecek yağlı bir peynir kalıbının yarısını da küçük küçük doğrayarak ilave edin. Eğer bulabiliyorsanız, İzmir tulumu idealdir bu iş için, daha sert olduğu için onu rendeyle de ufalayabilirsiniz.

         * Bir demet dereotunu -arzuya göre maydanozu- ince ince doğrayın, kabaklı malzemeye katın. 

         * Sonra üç kaşık da yoğurt, bir tutam tuz ve bol acı pul biber ekleyin.

         * Kuru nanesiz lezzet olur mu? Bir kaşık da nane atın, hem de kocaman bir çorba kaşığı...

         * Malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra, bir paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla kek kıvamından bir parça daha sert kıvama getirin.

       * Teflon tavayı iyice kızdırdıktan sonra tereyağı veya zeytin yağı ile mücverinizi kaşık kaşık dökerek pişirin. Yağ miktarı çok az olmalı ve tavadaki mücverler kızarıp alındığında yeniden yağ konmalı, her seferinde az az yağ koyarak pişirirsek, mücverimiz yağı emmeyecektir.

         * Afiyet ve şifa olsun!

2 yorum:

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *