2 Eylül 2015 Çarşamba

Ciğerli Yaz Sotesi / Tarif


Bazı yörelerin vazgeçilmezidir sakatatlar. Genel olarak da, Türk mutfağında en çok ciğer yaygındır, hemen hemen her evde pişer. Biz, tavuk ciğeriyle ve renkli biberlerle farklı bir tarif deneyelim şimdi. Ciğerli yaz sotesi yapalım. Yarım saatte hazırlayabileceğiniz pratik bir yemek bu, görünümü de oldukça şirin doğrusu, rengarenk...


Malzemeler:

Yarım kilo tavuk ciğeri
1 adet kırmızı salçalık biber
1 adet acı sivri biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet domates
10 adet arpacık soğanı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Ayıklayıp temizlenmiş, kuşbaşı doğranmış tavuk ciğerini ve yağı tavada birkaç kez karıştıralım. Arpacık soğanı ve sarımsakları da ekleyip soteleyelim. Ardından küçük küpler halinde doğradığımız biberleri, domatesi, tuzu, karabiberi ve kekiği katıp pişirmeye devam edelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Hepsi bu!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *