1 Eylül 2015 Salı

Kuru Fasulye / Tarif


Önceden fakir yemeği denirdi kuru fasulye için ama artık zengin sofralarına konuk oluyor daha çok. Yine de sofralarımızın baş tacı...Türk mutfağının vazgeçilmezi... 

Besleyici ve doyurucu olan bu yemek, etli de etsiz de pişirilebilir. Yapımı da oldukça kolay ama yanında pirinç pilavı olmadan da öksüz kaldığını eklemeden geçemeyeceğim. Biz etsiz kuru fasulye yapalım şimdi, besin değeri bakımından ete ihtiyaç bırakmıyor zaten. Ayrıca evinizde bir vejetaryen varsa, baklagilleri daha sık pişirmeniz gerektiğini de unutmayın!


Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş soğan
2 domates
2 yemek kaşığı salça ( domates ve biber salçası karışık)
Tuz

Hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi 3-4 saat ılık suda bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp 15 dakika kadar haşlayalım. Soğanı ince doğrayıp pembe kavuralım, sonra doğranmış domatesi de ekleyelim. Salçayı ve haşlanmış kuru fasulyeyi de katarak tekrar hafifçe kavuralım. Üzerine tuz ve yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su döküp karıştıralım. Islattıktan sonra haşladığımız için çabuk pişecektir ama zamanınız azsa düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. (Yaklaşık pişme süresi 15 dakikadır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *