2 Eylül 2015 Çarşamba

Domates Kurusu


Sebzeler güneşte kurutulduğunda hem sağlıklı hem de lezzetli oluyor. Peki, domastes kuruttunuz mu hiç? Bence denemelisiniz, yazdan hazırlayın, kışın afiyetle yiyin! İsterseniz meze yapın isterseniz de yemeklerinize katın, çok beğeneceksiniz. Zor değil, sadece sabır istiyor; zira sulu bir sebze olduğu için kuruması da biraz zaman alıyor. 

Güneşte kurutulmuş domateste A, B ve C vitaminleri bolca bulunmakta; ayrıca yağla piştiğinde sindirim sistemine yardımcı hale geliyor, besin değeri daha da artıyor.

Güneşin kızgın zamanlarında yapmalısınız. Pastırma sıcakları uygun bence, hem sezon sonu olduğu için çok da ucuza mal edebileceksiniz.


Hazırlanışı:

Domatesleri yıkadıktan sonra kurulayın. dilimlere bölerek genişçe bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizin. Tepsinize önceden bir bez sermeyi unutmayın ki, domateslerin nemini alsın. Kesip yerleştirdiğiniz domateslerin üzerine, domateslere değmeyecek şekilde, bir tülbent gerin. Güneşte bütün gün bekletin ama gece içeri alın. Gece dışarıda kalırsa nemlenebilir. Bu işlemi tamamen sularını çekene kadar sürdürün. Kaç günde kuruyacağı, bulunduğunuz yerdeki güneşin keyfine kalmış artık!

Kuruttuğunuz domatesleri havalar iyice soğuyana kadar bir bez torbanın içinde serin bir yerde tutun, kışın da balkona koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *