1 Ekim 2015 Perşembe

Ege Usulü Kuru Börülce Çorbası / Tarif

Malzemeler:

1 su bardağı kuru böğrülce
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
Tuz

Hazırlanışı:

Ilık suda bekletilmiş börülceler yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyu süzüldükten sonra sıcak su ve pirinç eklenerek pişirilir.

Ayrı bir kapta tereyağ, salça ve tuz 5 dakika kavrulur, un eklenerek kavurmaya devam edilir. Pişmekte olan çorba suyundan bir kepçe alınarak salçalı sos inceltilir. Çorba tenceresine karıştırılarak eklenir.

On dakika bütün malzeme bir arada kaynamaya bırakılır. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *