1 Ekim 2015 Perşembe

Muğla Tarhanası / Tarif

Malzemeler:

150 gr. kavurma
1 su bardağı toz tarhana
1 su bardağı haşlanmış börülce
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı doğranmış domates
1,5 litre su
Tuz

Hazırlanışı:

Margarin eritilerek küçük doğranmış kavurmalar yağını salıp renk alana kadar pişirilir. Küp küp doğranmış domates eklenir, sarımsak rendesi ilave edilir. Soğuk su tencereye alınır, su ısınmadan tarhana atılır ve kaynayana kadar karıştırılır. Bu arada haşlanmış ve süzülmüş börülce de tencereye aktarılır. Bütün malzeme birlikte kaynatılır. Çorba kıvam alana kadar pişirilir. Sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *