30 Eylül 2015 Çarşamba

Kremalı Pandispanya / Tarif


Malzemeler:

7 adet yumurta
7 kahve fincanı
7 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

1 kg süt
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket krema

Hazırlanışı:

Yumurtalarla şekeri kar haline gelene kadar hızlı devirde çırpın. Vanilyayı ve kabartma tozuyla karıştırılmış unu ekleyin. Çırpmadan karıştırın. Yağlanmış küçük boy bir kek kalıbına yarısını, başka bir kaba diğer yarısını döküp 170 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. (Kalıplar aynı boyda da olabilir büyüklü küçüklü de...) Pişen kekler ılınınca ortadan enine ikiye bölerek dört parça kek elde edin.

Sütle yumurta sarılarını çırpın, mısır nişastasını ekleyerek çırpmaya devam edin. Şekeri de içine koyarak kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapattıktan sonra yağı da atıp eriyene kadar karıştırın. Soğumasına yakın vanilyayı ve paket kremayı ekleyin. Hızlı devirde 4-5 dakika çırpın. Tamamen soğuduktan sonra keklerin aralarına süre süre dört katlı bir pasta elde edin, kalanını da kekin üzerine ve etrafına sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *