5 Eylül 2015 Cumartesi

Krep / Tarif


Kahvaltılarda, kebaplarda severek yediğimiz krep, hem hızlı hem de evde olan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir hamur.  


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tuz


Hazırlanışı:

Yumurtalar çırpılır. Yağ, süt, tuz konup karıştırılır. Azar azar un ilave ederek karıştırmaya devam edilir. Elektrikli çırpıcının hızlı devrinde birkaç dakika çırpılır. Yumuşak bir hamur elde edilir (kek hamurundan daha akışkan olması önemlidir).  Krep tavası kızdırılır, hafifçe yağlanır. Hazırlanan hamurdan küçük bir kepçe alınıp kızgın tavaya akıtılır, tavaya yayılması sağlanır. Burada, akıtılan hamurun çok ince olmasına dikkat etmek gerekir. Pişince ters çevrilir. Her iki yüzü de pembe kızaran krepler, servis tabağına alınır.

Yapımı çok kolay, fazla malzeme de gerekmiyor. Krep yapımında sadece pratiklik önemli, bir iki denemeden sonra harika krepler pişireceğinizden emin olun. Krep tavaları çevirmenizi kolaylaştırdığı için idealdir ama evinizde yoksa, herhangi bir yanmaz tavada da yapabilirsiniz.

Hazırladığınız kreplerin içine mantarlı kebap, köfte ya da peynir koyun, orası sizin arzunuza kalmış! Eğer çikolata, tahin pekmez ya da balla tüketecekseniz hamuruna tuz koymayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *