5 Eylül 2015 Cumartesi

Kuru Domates Mezesi / Tarif


Yazdan kuruttuğunuz domatesleri kış boyunca yemeklerde, mezelerde kullanabilirsiniz, yoğurtlu kızartmasını yapabilirsiniz. Eğer bol güneşte, suyunu iyice çekecek şekilde kuruduysa çok uzun süre dayanacaktır. Ben geçen yazdan kalanları hala tüketiyorum, şimdi bunlarla meze yapalım birlikte.


Malzemeler:

1 büyük kase domates kurusu
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım limon

Hazırlanışı:

Domateslerin üzerine kaynar su döküp 15-20 dakika bekletin. Yumuşayan domatesleri süzerek servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, limon, nane ve ceviz ekleyin. Karıştırıp servis edin. 

Afiyet olsun!

Not: Domates bol tuzla kurutulduğu için mezeye ayrıca tuz eklemeyin. Yumuşatmak için ıslattığımızda fazla tuzunu bırakacaktır, kalanı bize yeter. Bu işlem çok uzun sürerse domatesin lezzeti gider, fazla bekletmemeye  dikkat edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *