5 Eylül 2015 Cumartesi

Havuçlu Kek / Tarif


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
3 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı kırıklanmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısıyla beyazı ayrı ayrı çırpılır, birleştirilip şekerle tekrar çırpılır. Yağ, havuç, ceviz, limon kabuğu rendesi, vanilya ve tuz konup karıştırılır. En son kabartma tozuyla harmanladığımız un eklenir, çırpmadan karıştırılır. Yağlanmış fırın kalıbına boşaltılır.

Önceden ısıtılmış fırında orta ısıda 40-45 dakika pişirilir.

Soğuyunca kalıptan kek fanusuna alınır, kurumaması için kapağı kapatılır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *