30 Nisan 2016 Cumartesi

Babil Şifresi / Uwe Schomburg


Der Babylon Code

1916'da Osmanlı İmparatorluğu zamanında Babil'de bulunan sır dolu tabletler... Bu tabletlerin çalınması ve dünyanın en korkunç sırrının ortaya çıkarılması çabası... Diğer yandansa bu sırrın korunması için verilen mücadele... Cinayetler, ihanetler, mucizeler ve iç içe geçmiş karanlık olaylar...

"Babil... Nasıl bir tını? İnsanlık tarihinin binlerce yılı bu iki hecede yankılanıyor. Büyüklük, iktidar, zafer, yıkım, heybetli surlar, savaşçı hükümdarlar, Hammurabi kanunları va Babil Kulesi."


Heyecan, gerilim ve tarih seven okurlara muhteşem bir seçenek Babil Şifresi. Romanda inanç ve bilim karşı karşıyadır. Babil'den çalınan tabletler insanlık tarihinin önemli sırlarını taşımakta ve bilim adamları bu sırrı çözmek isterken Papa da sırrı yok etme mücadelesine girmektedir. Zira kilisenin temellerini derinden sarsacak bilgiler içermektedir bu tabletler.

Vatikan ve Papa, tabletlerde yazılı olan bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını istememektedir. Bilim adamlarıysa yaratılışla ilgili tezlerini desteklediğini düşündükleri bu tabletlere erişmek için cinayet işlemeye bile hazırdırlar. 

"Dünyayı açıklanabilir sandınız. Ancak bu doğru değil: İnanılmaz sırlar saklı." Papa II. Jean Paul

Forster, 1916'da dedesi tarafından çalınan tabletleri, yaklaşık on yıl sonra, güvenli bir yere taşımak ister. Ancak bu zorlu görevi tek başına üstlenemeyecektir, bu bakımdan eski bir polis olan Chris'den yardım almayı düşünür. Birlikte çalışmaya başlarlar.

Yazıtların peşinde hem bilim adamları hem din adamları vardır. İç içe geçmiş ihanetler, cinayetlerle birlikte roman boyunca okuru sürüklemeye devam eder. Dünyanın en büyük gizemi inançla ilgili sırlara dayandığı için, oldukça hassas ve tehlikeli olayları da beraberinde getirir. Romanı okunur kılan en önemli unsur da budur. 

Evrim bilinciyle inancın mücadelesi, yazarın üslubuyla birleşince ortaya iyi bir roman çıkmış doğrusu. Zaman zaman kopukluk hissettiğiniz ve sıkıldığınız yerler de olacaktır belki ama bu tarz kitaplara alışkınsanız aradaki bağlantıyı kurmakta zorlanmayacaksınız. Okumakta yarar var. 

Öneriyorum, keyifli okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *