5 Eylül 2015 Cumartesi

Çin Pilavı / Tarif


Misafirleriniz için pratik bir ikramlık, hızlı, kolay ve şirin... Bol sebzeli soğuk pilav, Çin pilavı...

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
500 gr. konserve garnitür
1 adet konserve kırmızı biber
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kayısı kurusu
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yeşil soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz


Hazırlanışı:

Pirinç tuzlu ılık suda birkaç saat bekletilir, süzülerek zeytinyağı konmuş tencereye alınır. Hafif kavrulur, üzerine 3 su bardağı kaynar su konur. Tuz ve birkaç damla limon suyu eklenip kapağı kapatılarak pişirilir. Suyunu çekip pişen pilav, kapağı açık olarak soğumaya bırakılır. Yeşillikler ve kırmızı biber ince ince doğranır, kayısılar zar şekline getirilir, ceviz ufak ufak kırılır. Garnitürün suyu süzülerek yeşilliğe katılır. Bütün malzemeler birleştirilerek pilav karıştırılır. Kaselere konan pilav, servis tabaklarına ters çevrilerek sunulur.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *