30 Ağustos 2015 Pazar

Yoğurt Çorbası / Tarif


Kalsiyum zengini yoğurt, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Sindirimi düzenlediği kadar, bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bilinmekte. Ayrıca kış aylarının yaklaştığı bugünlerde, solunum yolları enfeksiyonları için önleyici gıdalardan biri yoğurt... Özellikle, ülkemizde çok sık görülen B12 eksikliğine karşı da yine deva yoğurtta. Bu mucizevi gıda, bir de nohut, pirinç ve naneyle birleşince ortaya muhteşem bir çorba çıkıyor. hem besleyici hem doyurucu... Nohuttaki vitaminler de saymakla bitmiyor: A, C, K, B6, B12, E... Gerisini uzmanlara bırakıp çorbaya geçelim!


Malzemeler:

10 bardak su
Yarım su bardağı haşlanmış  pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süzme yoğurt
Tuz

Hazırlanışı:

Yoğurt, un ve yumurta çırpılıp suyla inceltilir. Haşlanmış pirinç, nohut, tuz katılıp karıştırarak pişirilir. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Kuru nane eklenir. Servis ederken üzerine zeytinyağında hafif kavrulmuş salça gezdirilir.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *