31 Ağustos 2015 Pazartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası / Tarif


Kuru baklagillerin faydasını hepimiz biliriz. Sağlıklı beslenmek için haftada en az iki üç kez tüketmemiz gerekiyor. Bunun en kolay yolu, çorbalara katarak kullanmak tabi ki. Baklagillerden  en çok tükettiğimiz mercimek, yeşili ve kırmızısıyla, yapımı kolay, lezzetli bir malzeme. Çorbalarda olduğu kadar pilavlarda ve salatalarda da sık sık tercih edilir. 

Kansızlık çekenlere bol bol mercimek öneriliyor; zira mercimek, yüksek oranda demir ve folik asit içerir. Lifli bir gıda olduğu için de sindirim sistemini düzenler. Daha pek çok fayda sıralayabiliriz bu gıda için. Çorbası sofralarımızın kış-yaz can kurtaranı, köftesi ve salatası de tabi çay saatlerinin... Köftesini yaptık, şimdi de gelin çorbasını yapalım, faydalı olduğu kadar lezzetli bu baklagilin! 


Malzemeler:

10 bardak su
2 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı yağ
Tuz

Hazırlanışı:

Çorba tenceresine yıkanmış mercimek, rendelenmiş havuç ve patates, yağ, salça ve tuz konup karıştırılır. Kapağı kapatılıp kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır. Kıvam alıp piştikten sonra elektrikli çırpıcı yardımıyla inceltilir. Servis edilirken üzerine bir tutam kuru nane serpilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *