26 Ağustos 2015 Çarşamba

Sirkeli Börek / Tarif

Hamur Kızartması

Beş çayının yanına farklı bir lezzet, pratik bir börek yapmak ister misiniz? Bol dereotlu, mis gibi bir hamur kızartması... Hızlı ve kolay...

Malzemeler:

Hamur için
3,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz

İç malzeme
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım kalıp yağlı peynir (Arzuya göre lor da kullanılabilir ama benim önerim eriyen yağlı bir peynir kullanılması. Eğer lor seviyorsanız, kahvaltılık kaşar loru da iyi bir seçenek olabilir.)


Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun. Mayalı ekmek hamuru kıvamında olmasına dikkat edin. Hamurunuzu on beş dakika dinlendirin. Kabaran hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hafif un serptiğiniz zeminde açın, içlerine peynir ve yeşillikle hazırladığınız malzemeyi koyup kapatın. Bol ve kızgın yağa atarak hızlıca kızartın. (Yağ ne kadar kızgın ve bol olursa, hamurunuz o kadar az yağ çekecektir ve daha iyi kabaracaktır.) Sıcakken afiyetle yiyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *