26 Ağustos 2015 Çarşamba

Sakızlı Muhallebi / Tarif

Damla Sakızlı Tatlı

Çocukların tatlı sevdiğini biliriz, en sağlıklı tatlılar da sütle yapılanlardır. Onları katkılı şekerlemelerden korumak istiyorsanız evde sütle çeşitli tatlılar yapabilirsiniz. Sütlaç, muhallebi, tavuk göğsü, irmikli puding, keşkül, sakızlı muhallebi... Artık size kalmış!

Çocuklarınız için bugün, sakızlı bir tatlı yapalım, bayılacaklardır.


Malzemeler:

1 litre süt
5 fincan un
18 çorba kaşığı toz şeker
1 paket dövülmüş damla sakızı
2 yemek kaşığı tereyağ
Tarçın

Hazırlanışı:

Yağla unu kavurduktan sonra yavaş yavaş soğuk süt ilave edelim. Muhallebi kıvamındaki tatlımızı karıştırarak kısık ateşte pişirelim. (Unun topaklanmamasına özen göstermek gerek.) Son olarak şeker ve sakızı da ekleyip bir iki taşım kaynatıp ateşten alalım. Mikserle  yüksek devirde çırpalım ve ıslatılmış düz bir kaba dökelim. Ilındıktan sonra buzdolabında bir gece bekletelim.

Tatlımızı servis ederken kareler halinde kesip tabağa alalım, üzerine bir parça tarçın serpelim.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *