26 Ağustos 2015 Çarşamba

İrmik Helvası / Tarif

İrmik Helvası

Yaz kış severek yediğimiz pratik bir tatlı... Kolay olmasına kolay da her şey gibi bunun da püf noktası var tabi. Helvanın lezzeti, öncelikle, pembeleşene kadar ağır ağır kavrulmasında gizli. Sabırsız birinin elinden çıktıysa harlı ateşte yanmış irmik yiyeceksiniz demektir. Bu söylediğimiz, un helvası için de geçerli. Ne kadar kısık ateşte uzun süre karıştırırsanız, helvanız o kadar güzel olacaktır.

Malzemeler:

Orta kalınlıkta 1,5 su bardağı irmik
250 gram margarin (arzuya göre sıvı yağ da kullanılabilir)
1 su bardağı toz şeker, 1 avuç da demlenmesi için
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 bardak su (Sütlü sevenler 1 bardak süt, 1 bardak su kullanabilirler.)
Tarçın


Hazırlanışı:

Tavada erittiğimiz yağa irmiği de katıp kısık ateşte, yavaş yavaş, pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşince fıstıkları da ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Su ve şeker koyup tekrar karıştırdığımız helvamızın kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince dinlenmeye hazır hale gelmiş olacak. Ateşten aldığımız helvaya 1 avuç şeker serpip demlenmeye bırakıyoruz. Hepsi bu işte!

Soğuyunca kaselere ya da kalıba dökerek bastırdığımız irmik helvamızı servis tabaklarına ters çevirip estetik bir sunumda bulunabiliriz. Orası sizin yaratıcılığınıza kalmış, dilerseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz. Ancak, nasıl sunarsanız sunun, irmiğin üzerine tarçın serpmeyi ihmal etmeyin. Zira tarçın şekerinizi dengelemeye yardımcı olacak, muhteşem kokusu ve tadıyla da helvanızı şenlendirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *