28 Ağustos 2015 Cuma

Patates Köftesi / Tarif


Beş çayı sevenlere, kolay ikramlık... İster boş yapın patates kroket olsun, isterseniz de içli yapın köfte olsun.

Eğer siz de benim gibi B vitamini eksikliğinden yakınıyorsanız, sağlıklı yetiştirilmiş patatesten uzak durmayın ama şekerle ilgili bir sorununuz varsa da dikkatli tüketmekte yarar var tabi. İçinde çok sayıda vitamin ve madensel tuz bulunan patates, yıkandıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletilirse kabuğuyla da tüketilebilir. Pek çok yemekte kullanabileceğimiz bu vefalı sebzeyi şimdi köfte yapalım sizlerle. Dileyen fırında da pişirebilir ama ben patates köftesini bol yağda kızartarak seviyorum. Tercih size kalmış!..


Malzemeler:

5 büyük boy patates
5 yumurta
150 gr. yağlı peynir
100 gr lor peyniri
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Soğuyunca 3 yumurta, ince kıyılmış dereotu, peynir, kimyon, pul biber, tuz ve  karabiberi katıp yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp avcumuzla oval köfteler yapalım. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp bol kızgın yağda pembeleşene kadar kızartalım.

Kızartmalarınızı derin kapta bol kızgın yağda yapmayı unutmayın! Aksi halde yağ yanarak zararlı hale gelecek ve malzemeniz fazla yağ çekecektir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *