28 Ağustos 2015 Cuma

Kadınbudu Köfte / Tarif


Et sevenlere harika bir köfte bu, adı biraz garip olsa da. Zaten biz pek çok şeyimizle gariplikte tavan yapmış bir milletiz. Çocuklarımıza verdiğimiz isimler kadar, yemeklerimize verdiğimiz isimler de tuhaftır bizim. Oturtma, imam bayıldı, vezir parmağı, hanım göbeği, yengen, dilber dudağı... Bunlar sadece birkaç yiyecek ismi, en bilinenlerinden, inanın saymakla bitmez bu uçuk kaçık isimler. İşte bunlardan biri de kadınbudu... Oldukça doyurucu ve sevimli bu köfte, kendisine erotik bir misyon yüklense de, aslında tonton ve saçaklı bir obeze benzer daha çok. Eskiler tombul seviyormuş demek ki... Neyse, biz köftemizi yapalım!..


Malzemeler:

750 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 yumurta (1 tanesi içine, 2'si kızartmak için)
Yarım demet maydanoz
3-4 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Pirinci haşladıktan sonra süzelim. Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısını yağsız tavada kavurup çiğ kalan kıymaya katalım. Haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve yumurtayı ekleyip yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp avcumuzla yassı köfteler yapalım. Önce galeta ununa, sonra da çırpılmış yumurtalara batırıp bol kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun!

Not: Az yağla kızartma yapmak sağlıklı değildir. Yağın yanmasına ve gıdanın çok yağ çekmesine sebep olur. Bu nedenle, kızartmalarımızı tavada değil, derin bir kapta, bol kızgın yağda yapmalıyız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *