29 Ağustos 2015 Cumartesi

Yeşil Soğan Mücveri / Tarif


Balkonunuzda yeşil soğan ve dereotu yetiştirmeyi denediniz mi? Çok kolay yetişen ve hemen hemen her yemekte, börekte, salatada kullanabileceğiniz sebzeler bunlar. Üstelik kendi yetiştirdiğiniz bir şeyi koparıp yemenin keyfi bambaşka, ayrıca her an elinizin altında bulunması da kolaylık sağlayacak size. Uğraşamam diyorsanız o başka tabi; ama inanın toprakla uğraşmak en ucuz terapi. Benden söylemesi!..

Yeşil soğan, kuru soğandan daha fazla C vitamini içeriyor ve pek çok yemeğin, böreğin, köftenin de baş tacı. Ben yeşil soğanla yufka ve tava börekleri, köfteler ve salatalar yapmaya bayılıyorum. Özellikle yağsız tavadaki mücverine... Dereotunun faydalarıysa saymakla bitmez, hamur işlerine ve salatalara ne kadar yakıştığını bilirsiniz ama ben en çok kokusunu seviyorum.

Gelin, şimdi soğan mücveri yapalım hem de bol dereotlu... Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bu tarifimiz, yanında büyük bir bardak ayranla doyurucu bir öğün ya da beş çayına güzel bir ikramlık olacak.


Malzemeler:

1 demet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 kalıp yağlı peynir
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Ayıklayıp yıkanmış yeşil soğanlar ve dereotu, ince ince kıyılır. Peynir, yumurta, yoğurt, tuz, kimyon ve pul biber katılıp harmanlanır. Kabartma tozu konmuş un da eklenerek karıştırılır.Teflon tavada az miktarda sıvı yağla margarin karıştırılır, tava kızdıktan sonra, malzeme kaşık kaşık dökülerek kızartılır. 

Not: Yeşil soğan mücverinizi kızartırken ocağı kısık ateşe getirirseniz, yavaş yavaş kabardığını göreceksiniz. Harlı ateşte kızarırsa soğanlar diri kalacaktır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *