31 Ağustos 2015 Pazartesi

Sulu Köfte / Tarif


Köfteyi hemen hemen herkes sever, sayısız çeşidi olan bu yemek, bugünlerde oldukça seyrek giriyor mutfaklarımıza. Türk mutfağının olmazsa olmazı kıyma neredeyse kendini unutturacak hale geldi. Yine de imkan buldukça köfte yaparız hepimiz, yani artık orta direk bile olmayan biz vatandaşlar... Bu gıdayı daha ekonomik olsun ve çoğalsın diye sulu yemek haline getirelim. Arzuya göre garnitürle de çeşnilendirilebilir. Şimdi, sadece pirinçlisini deneyelim. Çocukluğumuzun lezzeti sulu köfteyi... Geleneksel anne yemeğini, terbiyesiz olanından yani... Ben salça sevdalısı bir anne olarak, yemekleri terbiye etmek gibi bir huy edinmedim, ille de kırmızı olacak...


Malzemeler:

250 gr kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
2 baş kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Hazırlanışı: 

Kıymayla pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve un serpiştirilmiş bir tepsiye dizilir. Yayvan bir tencerede yağ ve salça kavrulur, 5-6 bardak su konup bir miktar tuzla kaynatılır. Ardından birbirine yapıştırmadan, köfteler kaynayan suya atılıp haşlanır. Ortalama 20 dakika içinde servise hazırlanan sulu köfteler afiyetle yenir. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *