17 Haziran 2015 Çarşamba

Gülmek Bulaşıcıdır / Deneme

               

İnadına Gülmek




           Gülmek bulaşıcıdır, boş verin ağlamayı!.. Gülümseyin ki, yayılsın evrene mutluluk enerjisi. Kahkahalar atın, inadına hem de…


       Sahteliklere, sevgisizliklere, öfke ve kine... Gülümseyin ki aydınlansın evren. Kibirli insanlara gülün, egosu tavan yapanlara, tamahkarlara, riyakarlara gülün de geçin. Sahne kapandığında hepimiz iki metre Amerikan bezine sarılacağız nasıl olsa, gülün ki, yaşam enerjisi bulaşsın çevrenize!.. 

         Günlük koşuşturma içinde unuttuğunuz bir dostun kapısını çalın ve ona gülümseyin. Bir kır çiçeğini seyredin, bir kelebeğin uçuşunu, bir kediyi okşayın, mırıldanışını dinleyin sevinçle… Hayat güzel, yaşamak güzel, sevmek güzel; çiçeği, böceği, her şeyi…

         İnadına gülümseyin, doğan güne, batan güneşe bakarak, güzelliği gören gözlere gülümseyin. Karanlık aynalara, kara ruhlara, vefasızlara da gülüp geçin sadece!.. Yürekli olun, yüreksizlere kahkaha atın ok yerine!..

           Bir şiir okuyun, Orhan Veli’den olsun, 'Dalgacı Mahmut' mesela: " İşim gücüm budur benim / Gökyüzünü boyarım her sabah / Uyanır bakarsınız ki mavi" diyen şair neyle dalga geçiyor sizce? Geçin sizde dalganızı... " Deniz yırtılır kimi zaman / Bilmezsiniz kim diker, ben dikerim" Kalkın ayağa, hemen şimdi! Denizi dikin, göğü boyayın, enerjinizi sıfırlayan hiçbir şeyi tutmayın beyninizde. Gülün, inadına gülün ve bir ağız dolusu sövün feleğin gelmişine geçmişine. Dönüp kendinize de gülümseyin aynaya bakarak, kendinizi sevin ve her sabah yeniden doğan güne gülümseyin! 

           Bir şarkı açın, bas bas bağırsın : “ Dünyaya geldik bir kere”  

         Haydi gülümseyin sevdiklerinize! Zira gülmek bulaşıcıdır, mutluluk enerjisi yayar, şifadır gönle. Dostlarınızı güldürün,bir çember çizin etrafınıza neşeyle, duvarlar örün kahkahadan, bırakın düşman olanlar, dışarıda kaldıklarına yansınlar!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *