* Kırmızı renkli gıdalardan domatesin faydaları saymakla bitmez.
* Bahçeniz varsa mutlaka yetiştirin yoksa da dert değil, büyükçe bir saksı alın, çeri domatesi fidesi dikin. Hem görselliğiyle sizi mutlu edecek hem de meyvesiyle sağlığınıza sağlık katacak.
* Domates çok güçlü bir antioksidandır, aynı zamanda içerdiği C vitamini sayesinde regli düzensizliklerini de ortadan kaldırır. E vitaminiyle cildi besler. Kabuklarıyla yendiğinde mide ve bağırsak dostudur. Düzenli tüketildiğinde stres ve depresyondan koruduğu bilinmektedir.
* Mümkünse hafifçe pişirerek veya ısıtarak yiyin ve çokça salça tüketin.
* Bol miktarda mineral içeren domates, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve sizi hastalıklara karşı korur.
Benden söylemesi...
Ayrıca:
* Pırasa, idrar söktürücüdür.
* Şalgam, idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.
* Lahana ve ıspanak, şeker hastaları için yararlıdır.
* Ispanaktaki K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yardım eder.
* Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin büyük çoğunluğunu korur.
* Havuç mide için çok yararlıdır.
* Sarımsak, damar sertliği, diş eti kanaması ve gut hastalığına iyi gelir.
* Kereviz, kansızlığa iyi bir çözümdür.
* Çay, safra kesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu engeller.
* Yeşil soğandaki C vitamini, kuru soğanın iki katıdır.
* Yoğurt, kansızlık ve sindirim güçlüğüne faydalıdır.
* Bulgur, bol posalıdır ve B grubu vitaminleri yönünden zengindir.
* Elma, sindirim sisteminin iyi çalışmasında, cildin sağlıklı olmasında etkilidir.
* Kabakta bol miktarda karoten vardır, karoten vücutta A vitaminine dönüşür.
* Boza, B grubu vitaminleri kaynağıdır.
Ayrıca:
* Pırasa, idrar söktürücüdür.
* Şalgam, idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.
* Lahana ve ıspanak, şeker hastaları için yararlıdır.
* Ispanaktaki K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yardım eder.
* Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin büyük çoğunluğunu korur.
* Havuç mide için çok yararlıdır.
* Sarımsak, damar sertliği, diş eti kanaması ve gut hastalığına iyi gelir.
* Kereviz, kansızlığa iyi bir çözümdür.
* Çay, safra kesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu engeller.
* Yeşil soğandaki C vitamini, kuru soğanın iki katıdır.
* Yoğurt, kansızlık ve sindirim güçlüğüne faydalıdır.
* Bulgur, bol posalıdır ve B grubu vitaminleri yönünden zengindir.
* Elma, sindirim sisteminin iyi çalışmasında, cildin sağlıklı olmasında etkilidir.
* Kabakta bol miktarda karoten vardır, karoten vücutta A vitaminine dönüşür.
* Boza, B grubu vitaminleri kaynağıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...