Aile bütçenize uygun, lezzetli ve besin değeri yüksek bir şey hazırlamak istiyorsanız. en ideali geleneksel kısırımız...
* 2 su bardağı ince bulgurun üzerine 1-2 bardak kaynar su döküp
kapağını kapatın ve kabarmasını bekleyin.
* Birer demet taze soğan, dereotu, maydanoz ve yeşil biberi incecik doğrayın.
* Bulgur kabarınca birer kaşık biber ve domates salçası ile yarım su bardağı zeytin yağını katıp karıştırın.
* İnce doğrayıp hafifçe kavurduğunuz bir adet kuru soğanı, tuzu, kimyonu, acı kırmızı biberi de ekleyip iki limonun suyu ve bir tatlı kaşığı nar ekşisinin eşliğinde yoğurun.
* Sıra geldi doğradığınız muhteşem yeşil sebzelere. Onları da ekledikten sonra, bir çorba kaşığı kuru nane de dökün ve kısırınızı iyice karıştırın.
* Damak tadınıza göre acı ve ekşi kıvamını ayarlayıp küçük kaselere bastırarak koyun ve servis tabağına ters çevirin.
* Lezzeti ve görselliği ruhunuza iyi gelecek.
* Afiyetle yiyin dostlar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...