6 Haziran 2015 Cumartesi

Kısır / Tarif

   




      Aile bütçenize uygun, lezzetli ve besin değeri yüksek bir şey hazırlamak istiyorsanız. en ideali geleneksel kısırımız...


    * 2 su bardağı ince bulgurun üzerine 1-2 bardak kaynar su döküp
kapağını kapatın ve kabarmasını bekleyin.

    * Birer demet taze soğan, dereotu, maydanoz ve yeşil biberi incecik doğrayın.

    * Bulgur kabarınca birer kaşık biber ve domates salçası ile yarım su bardağı zeytin yağını katıp karıştırın.

    * İnce doğrayıp hafifçe kavurduğunuz bir adet kuru soğanı, tuzu, kimyonu, acı kırmızı biberi de ekleyip iki limonun suyu ve bir tatlı kaşığı nar ekşisinin eşliğinde yoğurun.

    * Sıra geldi doğradığınız muhteşem yeşil sebzelere. Onları da ekledikten sonra, bir çorba kaşığı kuru nane de dökün ve  kısırınızı iyice karıştırın. 

    * Damak tadınıza göre acı ve ekşi kıvamını ayarlayıp küçük kaselere bastırarak koyun ve servis tabağına ters çevirin.

    * Lezzeti ve görselliği ruhunuza iyi gelecek.

    * Afiyetle yiyin dostlar!

Not: Bulgurun bağırsak kanseri riskini azalttığını biliyor muydunuz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *