24 Haziran 2015 Çarşamba

6 Süper Kahraman / Animasyon Film



6 Süper Kahraman

            Küçük oğlumla animasyonlar izliyoruz, galiba bunların pek çoğu yetişkinler de düşünülerek yapılmış ya da ben hala çocuk ruhluyum. Bilmiyorum neden ama animasyon izlemek bana keyif veriyor. Bugün 6 Süper Kahraman’ı izledik beraber. Oldukça eğlenceli yer yer de hüzünlüydü. Kendimce bir tez bile çıkardım filmden. Birinci derece yakınını kaybeden oğlumun bu durumla baş etme çabası, Hiro ve Baymax arasındaki dostlukta şifresini buldu diyebilirim. Renkli, sıcacık ve öğreten bir film bu, içimi ısıttı, son zamanlarda izlediğim en güzel animasyondu desem abartmış olmam herhalde.


          Filmin çocuk kahramanı Hiro, özel bir çocuk, belki de ona küçük dahi demek yanlış olmaz. Basit bir robot yapar Hiro ve bununla robot yarışlarına katılır, bahislerde para kazanır. 13 yaşında liseyi bitirmiştir. Akranlarından oldukça farklı bir zekası ve enerjisi vardır sevimli Hiro’nun. Abisi ve teyzesiyle yaşamaktadır. Ele avuca sığmayan bu küçük adamı abisi labaratuarına götürür bir gün. Orada Baymax ile tanışır. Bu, abisinin icat ettiği şişme bir sağlık robotudur. İnsanlara yardım etmesi için yapılmıştır. Hem bu robotu hem de labaratuarın bulunduğu “ İnekler Okulu” nu çok sever Hiro. Oraya kabul edilmek için bir icat yapması gerekir. Yüksek teknolojiyle üretilen robotların bulunduğu bu okula kendini kabul ettirmek için mikro robotlar üretir. İcadı çok beğenilir ve Hiro okula kabul edilir. Başarısının gururunu abisiyle paylaşırken binada, kaza süsü verilen bir yangın çıkar, Hiro’nun abisi hocasını kurtarmak için binaya girer ve ölür. Böylelikle hem trajik hem komik, heyecanlı ve eğlenceli bir macera başlamış olur. 
        
          Sevgi, dostluk, fedakarlık, intikam, iyilik ve hainlik... Bu insani duyguların tümü işlenmiş filmde. Gerisini tabi ki anlatmayacağım, izleyip görün! Pişman olmayacaksınız!..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *