29 Temmuz 2017 Cumartesi

Sen Ölünce Kim Ağlar / Robin Sharma



"Yaşamın trajedisi ölüm değil, yaşarken içimizde ölmesine izin verdiklerimizdir."



Hepimiz hayatın anlamını arayıp duruyoruz. Ama aslolan ve tek gerçek olan ölüm belki de...


Yaşadığımız süre boyunca, bu hayata küçük bir katkımız olabilmişse, bazı yaşamları etkileyebilmişsek, bir gülümseme yaratabilmişsek bir çocuğun yüzünde ya da bir imza bırakabilmişsek ardımızda ne âlâ.. Yoksa!..

Ferrarisini Satan Bilge serisine ait bir kitap Sen Ölünce Kim Ağlar. Bilgelik yolunda bir kılavuz daha... Aslında kitapta  farklı olarak söylenen hiçbir şey yok, bilmediğimizi öğretmiyor yani. Hepimizin bildiği ama hayata geçirmeyi ihmal ettiğimiz şeylere kılavuzluk ediyor sadece. O yüzden belki bir hatırlatma demek daha doğru olur.

Sen Ölünce Kim Ağlar, sade anlatımıyla rahat okunan bir kitap. Hayatı tekrar yaşama şansı olmadığına göre, yaşarken bazı dersler çıkarıp olabildiğince iyi ve mutlu yaşamak gerektiğini ve bunun yollarını bize basit örneklerle anlatıyor.

Her ne kadar bütün kişisel gelişim kitapları birbirinin tekrarı olsa da, söylenenleri ara sıra hatırlamakta yarar var. Hepsinin ortak noktası mutluluk aslında. İyi yaşamak demek mutlu olmak demekse, bu yolları tekrar tekrar önümüze sermelerinde de bir sakınca olmasa gerek.

Amacınızı Keşfedin, diye başlıyor ve Mutlu Ölebilmek İçin Doyurucu Bir Yaşam Sürün, diye bitiyor. Hepimizin yaşamın gerçek anlamını bulma ihtiyacımızı bilerek, basit önerilerde bulunmuş Robin Sharma.  Bu önerilerin özeti bence: sevgi, saygı ve hoşgörü. Kendimize, başkalarına ve tabi yaşama karşı...

Okuyun, sıkılırsanız bırakın ama mutlaka bu tarz kitaplar okuyun zaman zaman. Çünkü bildiğiniz ama uygulamayı unuttuğunuz şeyler bunlar. Hatırlayın,zira bu hayattaki amacınızı hatırlatan kısa notlar bu kitaplar.

Keyifli okumalar!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *