16 Ağustos 2016 Salı

Foça / İzmir



Son yüz otuz altı yılın en sıcak Temmuz'unda, ülkemin gündemi de çok sıcaktı. Hala oldukça hareketli ve karmaşık günler yaşıyoruz. O nedenle tatil ve gezi  düşünecek hal kalmadı hiçbirimizde. 

Sadece 15 Temmuz öncesinden bir iki kare paylaşmak istiyorum, hepsi bu. Oysa ki, Ramazan bayramının bitiminde, kısa bir süreliğine de olsa, gezme fırsatı bulduğum Foça'yı doğal güzelliğiyle ve tarihiyle uzun uzun anlatmak isterdim. Daha güzel günlerde daha iyi paylaşımlar dileğiyle... Foça merkezden birkaç kare:





Çandarlı'dan çıktık yola, aile boyu, hem de öğlen sıcağında. Yıllar önce gördüğüm eski Foça'ya akraba ziyaretine gidiyorduk.  

Şakran ve Aliağa'dan sonra Foça yoluna girdik nihayet. Yaklaşık bir buçuk saat içinde de merkeze vardık. 

Oldukça şirin bir sahil ilçesi olan Foça, sadece deniz, plaj ve sandaldan ibaret değil tabi ama zamanımız ancak bu kadarına ancak yetecekti. 

Dedim ya, amaç akraba ziyaretiydi. 

Güzel bir yemeğin ardından sandallarla süslü denize bakarak içilen çay ve bir iki dükkan ziyareti... Ardından Çandarlı'ya dönüş...

Hemen ertesinde yaşananlar ve üzerimizde yarattığı etki, bu kadarını yazmama bile engeldi aslında, zira elimiz kolumuz kalkmıyor bu aralar. 15 Temmuz diye bir şey yaşadı bu ülke. Güzellikleri anlatacak hal kalmadı ama bu da geçecek elbette.

Daha güzel günlere ulaşma dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *