29 Nisan 2016 Cuma

Kanlı Masallar / Craig Russell


Brother Grimm

Cinayetler, Hansel ve Gretel imzası taşır, yüzyıllar öncesinden kalma halk masallarını hatırlatılarak... Bir seri katil ve karanlık olaylar, korku dolu dakikalar...


Hamburg yakınlarında bir sahilde bulunur ilk ceset ve arkası hızla gelir tabi. Sahildeki ceset bir genç kıza aittir, katil bir de not bırakmıştır. Yer altından geldiğini bildiren bir not: 

"Yer altındaydım ve artık eve dönme zamanım geldi." 


Birkaç gün sonra başka cesetler de bulunur ve bu kez notta Hansel ve  Gretel yazmaktadır. Ardından doğal bir süreç başlayacaktır, katilin kimliğini araştırma ve onu yakalama adına. Hamburg Cinayet Masası Başkomseri Jan Fabel ve yardımcıları, bu seri cinayeti işleyen karanlık ruhun, acımasız katilin peşine düşecekler ve yüzyıllar öncesine uzanan halk hikayesinin izlerini süreceklerdir. Cinayetleri işleyen canavar ruhlu katil her kimse, onun ruhunun çarpık işleyişini kavramaları gerekecektir öncelikle. Bu amaca ulaşmak için başlatılan sürek avı, sonunda, onları da pençesine alıp korkutan kanlı bir senaryoya dönüşecektir.

"Kızıl bir infilaktı bu. Bir kan deryası yatağı koyu kırmızıya boyanmış, kanlar halıyı lekeleyip duvara kadar sıçramıştı. Yatak, koyu ve yapışkan kandan sırılsıklam olmuştu; hava bile keskin ve madeni kan kokusundan ağırlaşmış gibiydi."

Gene yaptım, diyordu öldürüp karanlıkta kaybolan yırtıcı bir hayvan ya da her ne ise o... Halk masalı Hansel ve Gretel'e göndermeler yaparak cinayetler işleyen katil...

"Gene o. Durum kötü, şef. Gerçekten kötü. Zincirinden boşanmış gerçek bir psikopatın işi bu." 

Cinayet masası, olay yeri inceleme ekipleri belki de alışmışlardır bu tür olaylara. Yazarın değimiyle, onlarda ölümü alaya alan bir kayıtsızlık olur genellikle, nahoş ve uygunsuz bir laubalilik. Ölümle baş etme yollarıdır bu belki de. Ama belli ki bu kez hiç de öyle lakayt değiller, belirsizlik ve korku egemen her yere.

 "Ölüm uzanıp onları yakalamış, kemikten parmaklarıyla yüreklerini avucunun içine almıştı."diyor Graig Russell.

Polisiye gerilim sevenlere bu kitabı öneriyorum ama kapaktaki uyarıya da dikkat çekmek isterim. Eğer alışkın değilseniz bu tarz kitaplara ya da filmlere, bir kez daha düşünün okumadan önce. Aman dikkat, çocukluk korkularınız karanlıkta canlanmasın!

"Bu kitabı yalnızken okumayın!"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *