28 Nisan 2016 Perşembe

Gerilim Romanları 1

Bir günah keçisi mi bulunmalı mutsuzluğa, gerilime, savaşlara? 


Gerilim, korku, polisiye romanları ve fantastik türler... 

Edebiyatın baş köşesinde olmasalar da her zaman belli bir okur kitlesine sahiptir bu tarz romanlar. Özellikle günümüzde genç okurların ilgi alanına giren türlerdir bunlar. Bazıları sadece korkutup gererken bazıları edebi değer açısından da okunmaya değer. Bunlar içinden rastgele seçtiğim bazılarını paylaşmak istiyorum. Çok çok beğendiklerimi de ayrıca belirtirim. Şimdilik kısa cümlelerle bu kitapları hatırlatmakla yetineceğim. 

Kütüphanemden seçkiler :

The Taking


Molly ve Nell sağanak yağmurla uyandıklarında, dünyanın sonunun geldiği hissine kapılırlar. Yaşadıkları kasabayı sular altında bırakan yağmur, aynı zamanda dış dünyayla olan bağlantıyı da koparır. Yaşantılarını büsbütün değiştirecek olan olaylar zinciri böyle puslu ve bol sulu bir günle başlar.


Dead Until Dark


Küçük bir kasabada yaşayan zihin okuma yeteneğine sahip bir kızla bir vampirin hikayesi var romanda. Fantastik ve gizemli olaylar zinciri ve aşk iç içe işleniyor. Fantastik romanların akıcı ve heyecan verici özelliğini burada da görüyoruz. "Yıllardır bir vampirin gelmesini bekliyordum ve günün birinde geldi." diye başlıyor hikaye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *