30 Nisan 2016 Cumartesi

Şeytanın İncili / Patrick Graham


 

L'evangile Selon Satan

"Bütün büyük gerçekler, inkar ile başlar."  George Bernard Shaw

11 Şubat 1348'de İtalya'da Bolzano manastındaki olaylarla başlar roman. Manastırda Rseult Ana adında bir rahibe, farklı bir İncil ele geçirir, kara İncil denilen bu kitap şeytana tapanların İncilidir. İçinde şeytani işaretler olan kitap çok tehlikelidir ve kötü niyetli insanların eline geçmemelidir. Zalim ve şeytana tapan bir keşiş onları katletmek istemektedir. Rahibe Rseult Ana, cemaatini caniden korumak amacıyla kitabı saklamak ister ama kendisi bulduysa başka birin de bulması muhtemeldir. Şeytan İncili'nin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çözümü, bu el yazması kitapla birlikte kendini duvara gömmekte bulur. 

"ÖLÜ YARALAR, BÜYÜK TUFANLAR VE KORKUNÇ UĞURSUZLUKLARIN İNCİLİ, ŞEYTANIN İNCİLİ"


Rseult Ana son taşı da oturtup kendini duvarın arkasına gömdükten sonra duvara bir yazı kazır:

 "Alçak ruh hırsızları bu kutsal duvarları yuvaları yaptılar.
Yüzü yok.
 Asla ölmeyen yaratık.
Derinliğin şövalyesi.
Adı GEZGİN CALEB"

Romanın ikinci bölümündeyse günümüz anlatılır. 2006 yılında, kahramanımız FBI ajanı Marie Parks'ın başından geçen kazanın ruhunda yarattığı değişimleri öğreniyoruz. Maria, bu kazadan sonra, iki ay komada kalmış ve sonunda yaşam mücadelesini kazanmıştır. Ancak o artık eski Maria değildir, uyku haplarıyla geceyi sonlandırabilen depresif bir insan haline gelmiştir ve psişik güçler kazanmıştır.

Kazanın yarattığı şokla, gizemli bir şekilde, olağanüstü yetenekler kazanan Maria, bazen uykuda kurbanın gözleriyle bazen de uyanıkken zihninde, işlenen cinayetleri ve katilleri görmektedir. Bu durumun onun psikolojisinde yarattığı sarsıntıyı, romanda canlı bir biçimde hissettiriyor yazar. FBI'da profil uzmanı olan Maria, bu yeteneğiyle cinayetleri kolayca çözmektedir ama geceleri kabuslarla dolu geçmektedir artık. Seri katilleri de işte bu kabuslar sayesinde yakalamaktadır.

Doğaüstü yetenekleri onu ne kadar zor durumlara soksa da, uzmanlık alanı açısından oldukça fayda sağlamıştır. Karanlık ormanın derinliklerinde yanmış bir kilise ve onun harabeleri arasındaki kadın cesetlerini bu yolla bulur Maria. Cesetler çarmıha gerilmiş haldedir ve işkence gördükleri bellidir, katilse oradadır. O, şeytana tapanların işaretlerini taşıyan bir keşiştir. Maria onu zihninde görür, olay yeri ve maktulleriyle birlikte...

"SON BURADA BAŞLIYOR,
BAŞLANGIÇ BURADA BİTİYOR."




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *