5 Mart 2016 Cumartesi

Yoğurt Tatlısı / Şerbetli Kek


Malzemeler:

1 bardak un
3 kaşık yoğurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon
1 bardak sıvı yağ
3 bardak şeker
4 bardak su
1 bardak ceviz içi


Yapılışı:

Yumurtanın aklarıyla sarıları ayrı ayrı çırpılır. Sonra yoğurt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır. Kabartma tozu eklenmiş un katılır, bütün malzeme karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Orta hararetli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Diğer tarafta bir tencereye şeker, su ve limon suyu konur, karıştırılarak şeker eritilir. Kaynamaya bırakılır, şerbet kıvamına gelince ocaktan alınır. Kek pişince soğumaya bırakılır, sonra üzerine şerbeti sıcak olarak dökülür. Soğuduktan sonra, ceviz içiyle süslenip dilimler halinde servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *