5 Mart 2016 Cumartesi

Çikolatalı Pasta


Malzemeler:

1 Paket milföy hamuru
1 litre süt
1,5 bardak şeker
3 yumurta sarısı
3 kaşık un 
1 paket vanilya
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
50 gr. bisküvi
200 gr. sütlü çikolata
1 çay bardağı dövülmüş badem ya da ceviz

Yapılışı:

Yumurta sarısı ve sütü çırpın, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya ile tekrar çırpın. Unu azar azar ekleyerek karıştırın. Malzemeyi karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra çiğ kremayı bir kaba alıp iyice çırpın, yarısını pişirdiğiniz kremaya katıp karıştırın.

Milföy hamurlarını 4'er 4'er uç uca birleştirerek açın, bu işlemi bütün milföyler bitene kadar tekrarlayın. Teker teker pişirin. Bir pasta servis tabağına pişirdiğiniz milföyü koyup üzerine ısıtılmış marmelat sürün, üzerine 4 kaşık krema dökün. Bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 

Çikolatayı bir kaba koyun, içi su dolu bir kaba oturtarak eritin ve kalan kremayla karıştırın. Karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Ufalanmış bisküvi ve dövülmüş badem ya da cevizle pastanızı süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *