5 Mart 2016 Cumartesi

Revani


Malzemeler:

1,5 fincan irmik
2 fincan un
3 bardak şeker
2 kaşık tereyağ
5 yumurta
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 bardak su

Yapılışı:

Yumurtaların sarılarıyla beyazları ayrı ayrı çırpılır. Daha sonra, yarım bardak toz şekerle yumurtalar birlikte çırpılır. Bir tutam tuz eklenir. Un ve irmik de eklenir, eritilip soğutulmuş tereyağ katılır. Kek kıvamına gelen karışım yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Orta derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Bir taraftan da şerbetini hazırlamak gerek tabi. Su, şeker ve limon suyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır. Revaninin hamuru pişip ılınınca koyu kıvamlı şerbet üzerine dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *