5 Mart 2016 Cumartesi

Pratik Profiterol


Tembel İşi

Malzemeler:

2 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı damla çikolata
1/2 lt süt
1 paket vanilyalı puding
1 paket bitter çikolata

Yapılışı:

Bisküviler iyice ufalanır, yağla birlikte yoğrulur. Süt eklenerek mikserde çırpılır. Koyu bir hamur kıvamına gelince, damla çikolata eklenerek küçük toplar yapılır. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir. 

Bu arada sütle puding karıştırılarak pişirilir. Soğuyan bisküvi topları servis kaselerine alınır, üzerine koyu kıvamlı puding ılık olarak dökülür, tamamen soğumaya bırakılır. Ardından buzdolabında yarım saat bekletilir. Çıktıktan sonra eritilmiş çikolata sosu gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *