Malzemeler:
1 paket kakao ( 500 gr.)
1,5 paket kedi dili bisküvi (200 gr.)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı vişne reçeli
1 litre süt ( 1 bardağı krem şanti için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 paket krem şanti
1 tutam tuz
Yapılışı:
Kakao, tuz, süt ve şekeri karıştıralım. Karışıma yağ, un da ekleyip karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra soğumadan, bir tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine yarısını yayalım, Vişne reçelini susuz olarak ekleyelim. Bir sıra daha kedi dili bisküvi, muhallebi ve vişne tanelerini yerleştirelim. malzememizi 2 saat buzdolabında bekletelim. Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayalım. Pastanın üzerini krem şanti ile kapatalım. Kalan vişne reçelinin taneleriyle süsleyelim.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...