18 Kasım 2015 Çarşamba

Akışı Olmayan Sular / Pınar Kür


"Yapmacık, yalancı olamazdı bu derin gülümseme. Bir zamanlar camdan sandığım kemiklerindeki çelikten güç yaratamazdı bu gülümsemeyi."

Beş öyküden oluşuyor Akışı Olmayan Sular öykü kitabı: Biraz Daha Ölmek, Kısa Yol Yolcusu, Leyla İçin Şiir, Son Çizgi, Bitmiş Zamana Dair. Yarım kalmış duygular, yaşanamayan hayatlar, geçmişe özlem ve yaşanmışlıklar oluşturuyor öykülerin omurgasını. Sıradanlaşmış ilişkiler ve hiç unutulamayanlar var bu öykülerde, kadınıyla, erkeğiyle insan var kısacası, ölüm ve yaşam iç içe...


Yarın Yarın, Asılacak Kadın gibi unutulmaz eserlere damga vuran Pınar Kür'ün Akışı Olmayan Sular kitabı, Sait Faik Hikaye Ödülü'nün de sahibidir. Eserlerinde kadın sorunlarına dikkat çeker sıklıkla Pınar Kür. Eleştirel, tepkisel bakış açısıyla aydın sorumluluğunu üstlenen yazar, çağdaş edebiyatımızın önemli kalemlerinden biri olmayı başarmıştır. Toplumla birey arasındaki çatışmayı, uyumsuzluğu da işleyen Pınar Kür, Akışı Olmayan Sular hikaye kitabında da, gerek karakterleri gerekse olayları sağlam gözlemlere dayandırmıştır. Ölüm gerçeğini unutmadan yaşama devam etme çabası aşılayan yazar, akıcı bir dille çekiyor okuru öykülerin içine. 1983'te yayımlanan kitap, zamana sıcak bir selam çakarak okunmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar okumadıysanız, hemen alın ve okuyun! Keyifli okumalar!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *