12 Eylül 2015 Cumartesi

Yoksa Megaloman mısınız?



Çevrenizde gizli megalomanyaklar var mı, büyüklük hastalığı olan? Vardır illaki, bir düşünün, belki de sayısız isim gelecek aklınıza. Zira burası, tanısı konmamış narsist ve megalomanlar cenneti... Kaplumbağa bile kendini beğenmezse çatlarmış ama kendini beğenmenin de bir sınırı var sanırım. Kendini başkalarından büyük görme, insanı zavallılaştıran bir durum ve yazık ki, ülkemiz bunlarla dolu. Kibrin de büyüklük taslamanın da kimseye bir yarar sağlamadığını tarih gösteriyor bize. Her şeyin fazlası zarar be  kardeşim! Fazlası hastalık, fazlası manyaklık!..



Yaratılıştan gelen fiziksel özelliklerimiz bizim seçimimz değil, hatta sahip olduğumuz zeka oranı bile elimizde olmayan bir durum. Güzel ya da çirkin, akıllı ya da aptal... Biz seçmedik, öyle geldik dünyaya. Şimdi bunların hangisiyle büyüklenelim ki! Seçimse söz konusu olan, iyi ya da kötü olmak, başarılı ya da başarısız olmak esas alınmalı ki, onlar bile bize verilen akıl ve yetenekle sınırlıdır. O halde büyüklenecek pek bir şey de yok demektir. Kısacası manyaklığın lüzumu yok arkadaş!..

Kimse kendine gerçekte var olmayan üstün nitelikler yakıştırmasın, deli derler sonra. Gerçekte insan, kalitesi arttıkça daha alçak gönüllü olur değil mi? O halde, nedir bu 'ben senden üstünüm' tafraları? Neden etrafımız ruh dengesine bir türlü kavuşamamış zavallılarla dolu? Kalite bu kadar düşük mü, bu güzelim ülkede. Eğitim mi sorun, yoksa genlerde mi sıkıntı, çözemedim bir türlü. İnsanlar aynaya bakınca ne görüyorlar, çok merak ediyorum doğrusu.

Dünyayı zora sokan, savaşlara sürükleyen, kaoslar yaratanların hepsi megaloman mıydı bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var ki, en azından bazıları öyle. O kadar geniş düşünmeye bile gerek yok aslında. Bırakın dünyayı, yakın çevremizde varsa bu tipler, zarar görmeye hazır ve tetikte olmalıyız. Zira onlarla tartışılmaz, fikirleri eleştirilmez, önlerine set çekilmez onların. Tehlikelidirler vesselam...

Kibri bırakıp herkes kendi olabilse, hayatımız ne kadar kolaylaşırdı değil mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *