4 Eylül 2015 Cuma

Güzel Olayım Dersen...

Güzel Bir Görünümün 5 Şartı

Günümüzde güzel ve genç kalmanın pek çok yolu var. Estetik cerrahi, pahalı kremler, masajlar, bitkisel kürler... Saymakla bitmez. Ama bence güzel olmanın ya da öyle hissetmenin ilk şartı mutlu olmak!.. Etrafınıza bir bakın, mutlu insanlar ışık saçar; herkes mutluyken daha güzeldir. Tabi yapay güzellikten değil, doğal olanından bahsediyorum. Vitrindeki manken de güzeldir ama donuk, soğuk ve cansızdır ne yazık ki!..


İkinci şart ise sağlıklı olmak. Dengeli beslenen, egzersiz yapan, düzenli uyuyan insanlar daha güzel görünmezler mi sizce de? Özellikle sağlık, güzel bir bir cilt çok önemli. Cilt  eğer sağlıksızsa, üzerine ne kadar makyaj yaparsanız yapın muhteşem görünmeyecektir. 

Bir de temizlik tabi, çok çok önemli. Temizlenmemiş bir cilde ne sürerseniz sürün güzel bir görünüm elde edemezsiniz, sadece maskelemiş olursunuz. O halde hem erkekler hem de kadınlar için temizlik güzel görünümün olduğu kadar sağlığın da olmazsa olmazı.

Peki ya, yüz kaslarını surat asmak için kullanan insanlar ne kadar güzel olabilir, düşündünüz mü? Sürekli sert bakışlar atan, hiçbir şeyi tebessümle karşılayamayan insan, gözümüze ne kadar güzel görünür ki! Oysa gülümsemek daha kolay, içten gelen bir tebessüm, hem kişiyi hem karşısındakini mutlu eder. Tebessüm eden bir yüz, güzelliğin ışıltısını saçar daima.

Eh, bütün bunlar varsa, geriye sadece bu kalıbı biraz süslemek kalıyor. Bayanlarda bunu makyajla yapmak mümkün tabi. Erkeklerin de tıraş dışında yapacağı pek bir şey yok... Üzerimize yakıştırdığımız, içinde kendimiz gibi hissedebildiğimiz kıyafetler, belki saç bakımı, biraz makyaj, hoş bir koku... Dedim ya bunlar işin süsü. Aslolan şu ki: Mutlu olabiliyorsanız, sağlığınıza özen gösteriyorsanız, temizseniz ve tebessümü yüzünüzden eksik etmiyorsanız, inanın güzel görünüyorsunuzdur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *