17 Eylül 2015 Perşembe

Bitkilerle Yaşam 6

Kordela


Yaprak güzelliği için yetiştirilen bir ev bitkisi kordela. Yeşil ve ince uzun yaprakların içinde beyaz çizgileri var. Soğan köke sahip olan bu bitki oldukça dayanıklı aslında hem de vefalı... Yaprakların arasından uzanan saplarda da minicik beyaz gösterişsiz çiçekler açar.


Ilıman ve nemli ortamları seven kordelanızı bol ışıklı bir yere koyabileceğiniz gibi evin herhangi bir köşesinde de tutabilirsiniz. Hiç kapris yapmaz, yaşamaya devam eder. Eğer sulamayı ihmal ederseniz, yaprakların uçları sararır, bu kısmı koparıp aldığınızda o yine sizi üzmez, yemyeşiil ışıl ışıl durur köşesinde. Siz yine de yazın toprağını sık sık kontrol edip zengince sulayın, tabi abartıp çiçeği çürütmeden... Ne kadar dayanıklı olursa olsun o da bir canlı, unutmayın! 

Kökten ayırarak üretebilirsiniz kordelanızı ya da yaprakların arasından uzayan sapların ucundaki yavruları da kesip doğrudan saksıya dikebilirsiniz. Toprağa çok kolay tutunur kordela, hayata da... Arada bir gübrelerseniz de mutlu olur, daha da çoşar.

Evinizde yüksek bir yere koyun bitkinizi, dilediğince sarksın aşağı doğru. Sık sık da yapraklarını yıkayın, gözü dinlendiren yeşiline bayılacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *