29 Ağustos 2015 Cumartesi

Yağsız Sade Kek / Tarif



Kek hepimizin sevdiği bir lezzet, çay saatlerimizin vazgeçilmezi değil mi? Ama bazen kabartamadığımız kekler bizi üzer. Bazı ipuçlarına dikkat edersek, daha iyi kabarmış muhteşem kekler elde edebiliriz. Bunlardan birkaç tanesini hatırlayalım: 

* Unun elenmesi, kabarmayı artırır.
* Kabartma tozu, ıslak malzemeye değmeden unla karıştırılmalıdır. 
* Un koymadan önce 1 çorba kaşığı limon suyu koyarsanız, kek daha iyi kabarır ve lezzetli olur.
* Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir.
* Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrı çırpılırsa, kek daha iyi kabarır. 
* Un koyduktan sonra çırpmadan elle karıştırmak gerekir.
* Kek daima ısıtılmış fırına konmalıdır.
* Pişme sırasında ilk 20-25 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Erken açarsanız, kabaran kek söner.
* Piştikten sonra soğumadan kalıptan çıkarmaya çalışmamalısınız, aksi takdirde kek kırılabilir. Eğer aceleniz varsa, hemen çıkarmanız gerekiyorsa, soğuk su dolu bir kabın üzerine oturtun, daha kolay soğuyup kalıptan düzgün çıkacaktır.
* Kek ve pasta yaparken malzemeler kadar fırını tanımak da önemlidir. 

Şimdi gelin birlikte sade kek yapalım!


Malzemeler:

6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Yumurtalar ve şeker çırpılarak yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya konup tekrar çırpılır. Kabartma tozu katılmış un eklenir, çırpmadan karıştırılır. Isıtılmış fırında, orta hararette, 35-40 dakika pişirilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *