31 Ağustos 2015 Pazartesi

Süt ve Sütlaç


A, B, C, D, E, K...

Hepimiz için hayati önem taşıyan bu vitaminler sütte bol bol var. Gözlerimiz için A, hafıza için B mesela...  Ayrıca tokluk hissi yarattığı için kilo kontrolü açısından da önemli bir içecek ama çocuklara gereğinden fazla verirseniz bu kez tek taraflı beslenme sorunu yaşayabilirsiniz. Aman dikkat!

Pek çok vitamin ve mineral içeren süt, kemiklere olduğu kadar, beynimize de dost bir içecek. Beynin yaşlanmasını önleyen bir maddenin de sütte bulunduğu bilinmekte. Uykuyu düzenlemeye yardımcı bu gıdayı kefirle mayalayarak daha da mucizevi hale getirebilirsiniz. Beslenme uzmanı değilim, tek tek bu maddeleri sayamam size ama biliyorum ki, her gıda gibi sütü de sağlıklı ve dengeli tüketmek gerekiyor. Fazlası zarar!.. Ayrıca her yaşta tüketim oranı farklı , buna da dikkat etmeli! Eğer içecek olarak tüketemiyorsanız, sütle yapılan diğer ürünlere ağırlık vermeye çalışmalısınız, peynir, yoğurt, kefir gibi...  Ben daha çok bu yolu tercih ediyorum. Keke ve böreklere, çorbalara, tatlılara koyarak da tüketebilirsiniz bu sağlık deposunu. Ailenin tatlı ihtiyacını da süt tatlılarıyla gidermenizi öneririm. Zira hem lezzetli hem hafif oluyorlar.

En kolay süt tatlısı sütlaç tabi ki. Gelin birlikte sütlaç yapalım!


Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Tarçın

Hazırlanışı:

Pirinç haşlanıp soğutulur. Pişirme kabına soğuk süt, şeker, vanilya, pirinç ve pirinç unu konulup karıştırılır. Kısık ateşe konur, kıvam alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Koyulaşan sütlaç ateşten alınıp kaselere paylaştırılır. Soğuyunca üzerine tarçın serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *