31 Ağustos 2015 Pazartesi

Geleneksel Kuru Köfte / Tarif



Klasik kuru köfte neredeyse tarihe karışacak, artık her şey pratikleşti, köfte harcı mı vardı eskiden!  Annelerimiz, bayat ekmeği ufalar, soğanı, sarımsağı rendelerdi, mis gibi kokardı ortalık. Yakın zamana kadar ben de tembeller ordusuna katılmış, köfte harcı kullanır olmuştum. Ama inanın aynı tadı vermiyor. Şimdi yine eski usule döndüm, daha lezzetli, daha bilindik bir usul bu. Hem bayat ekmekler de değerlenmiş oluyor. 



Malzemeler:

Yarım kilo köftelik kıyma (orta yağlı)
Yarım bayat ekmek
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 baş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Soğan rendelenip suyu sıkılır. Kıyma ile karıştırılır, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve baharatla tuz konup yoğurulur. Avuç içinde şekil verilen köfteler, bir süre buzdolabında dinlendirildikten sonra kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *