29 Ağustos 2015 Cumartesi

Pratik Lavaş Böreği / Tarif


Beklenmedik misafirler için çok hızlı hazırlanacak bir börek... Yeter ki evde malzemeniz olsun. Hem öyle bol malzeme falan da değil, her an elinizin altında bulunan peynir, yeşil soğan, dereotu, maydanoz, kabak gibi şeyler... Dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz ama ben kabak ve yeşil soğanlı seviyorum. Bunun için dondurucunuza yuvarlak lavaş atmanız önemli sadece. 

Malzemeler:

Yarım demet maydanoz ya da dereotu (Dilerseniz karışık kullanın)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
4 adet yuvarlak lavaş
1 kalıp yağlı peynir
3 adet yeşil soğan
1 adet küçük kabak


Hazırlanışı:

Yeşillikleri yıkayıp sirkeli suda 5 dakika bekletelim, ince ince kıyalım. Üzerine kabağı rendeledikten sonra peyniri de ufalayarak karıştıralım. Hafif yağladığımız tavaya bir lavaş koyup harcın bir kısmını ekleyelim. Su ve yağı bir kasede karıştırıp tavadaki malzemeye gezdirelim. Lavaş ve iç harç bitene kadar bu işlemi sürdürelim. En üstteki lavaşa da sulu yağın kalanını dökelim. Kısık ateşte ağır ağır pişirelim. Alt tarafı pişince, üzerine düz bir tabak kapatarak böreği ters çevirelim, tavayı yine çok az yağlayarak böreği koyalım, iki tarafı da kızarınca sıcak sıcak servis edelim. Çok kolay değil mi? Üstelik şimdi tava böreği için çift taraflı tavalar da çıktı, çevirmek çok daha kolay artık.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *