29 Ağustos 2015 Cumartesi

Makarna Böreği / Tarif


Küçükken annem ne pişireyim dediğinde hep gözlerimiz ışıldayarak makarna derdik; büyüdüm hâlâ bayılıyorum makarnaya ve evlatlara ne zaman 'bugün ne pişirsem' diye sorsam aynı tepkiyi alıyorum: Makarna... Neredeyse bütün çocuklar sever bu yemeği ama nedendir hiç anlamam. Salatasını yaptık en son, şimdi de fırında yapalım bu umumi çocuk yemeğini. Dilerseniz doyurucu bir ana yemek dilerseniz de çay saatine çeşni olsun! Bütün aile severek yiyecek bu lezzetli makarna böreğini.


Malzemeler:

1 paket kalın fırın makarna
3  yufka (ince)
1 demet dereotu
1 kalıp yağlı peynir 
5 çorba  kaşığı kaşar rendesi
Yarım litre süt
3 yumurta +1
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

Makarnalar bol suda bir miktar tuzla haşlanıp soğutulur. Derince bir kaba boşaltılır; üzerine ufalanmış ve rendelenmiş peynirler, ince kıyılmış dereotu, zeytinyağı, süt ve 3 adet çırpılmış yumurta eklenerek harmanlanır. Yağlı fırın tepsisine önce yufka serilir. (Tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayıp yufkayı buruşuk yerleştirin.) Hazırlanan makarnalı harcın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Bir yufka daha buruşuk serilir ve kalan harç dökülür. En üst kata yine bir yufka buruşuk yerleştirilir. Yoğurt ve 1 yumurta çırpılarak yufkanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *