25 Ağustos 2015 Salı

Patlıcanlı Pilav / Tarif




Pirinç ve bulgurla ne kadar çok şey yapabiliyoruz değil mi? Evimizin olmazsa olmazları bunlar. Hemen hemen her sıcak yemeğin yanına bir pilav yaparız. Bazıları tek başına bile doyurucudur hatta çayın yanına ikramlık olanları bile var bunların. Örneğin soğuk yenen Çin pilavı ya da kısır...

Biz şimdi yemeğe ilave bir pilav yapalım, patlıcanlı olanından. Çok basit ve et yemeklerinin yanına çok yakışan bir lezzet bu.


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2 büyük boy patlıcan
2,5 çorba kaşığı tereyağ
Yaklaşık 3,5  bardak su (evde vejetaryen yoksa et suyu)
Tuz ve arzuya göre karabiber

Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp yıkayacağız tabi ki, ardından ılık tuzlu suda 35-40 dakika bekletiyoruz. (Bu, bildiğiniz ön hazırlık, bütün pirinç pilavları için geçerli ama ıslatıp bekleyecek  zamanınız yoksa pirinci kavurmak da iyi bir yöntem.)

Pirinç ıslanadursun, biz gelelim patlıcana. Şerit şerit soyduğumuz patlıcanları, minik küpler halinde doğrayalım önce. Az yağda güzelce kavurduktan sonra tuzunu da ilave edelim.

Pilav tenceresinde yağı eritelim, ıslanıp kabarmış pirinci süzerek tencereye alalım. Pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek bir iki dakika yavaşça karıştıralım. Sıcak su, tuz ve karabiberi de ekleyelim.

Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son kısık ateşte pilavı pişirelim. Hazırladığımız patlıcanları bir kalıba yayalım, üzerine de pişirdiğimiz pilavı döküp kapatalım, yirmi dakika dinlenmeye bırakalım.

Servis edeceğimiz zaman, kalıbı ters çevirerek patlıcanların üste gelmesini sağlayalım. Harika bir görüntü ve lezzet elde edeceğiz.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *