30 Ağustos 2015 Pazar

Patetes Şöleni / Tarif


Son zamanlarda giderek fiyatı artsa da, yine de en ucuz gıdalardan biri patates. Üstelik tek başına doyurucu ve lezzetli olmayı başarabilen alçak gönüllü bir sağlık deposu... Zaman zaman suçlamalara maruz kalsa da, hâlâ vefalı bir dost... Yağ içermemesinin yanı sıra, demir ve çinkosu ile vücuda hizmet veren bu sebze, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardım ediyor. Hepsi bir yana, mutfakta her günün sıkıntılı sorusu 'ne pişirmeli'ye Hızır gibi yetiştiğini inkar etmek mümkün mü? 

Patatesle yapılabilecek yemekler, börekler, salatalar saymakla bitmez. Ayrıca yemeğin tuzunu fazla kaçıran acemilere de can kurtaranlık yaptığını bilirsiniz, bir parça patatates atarız yemeğe, fazla tuzu emer. Mutfaklarımızın demir başı olan bu verimli sebzeye biraz daha özen mi göstermeli ne!..

Türlü türlü pişirdiğimiz patatesi şimdi de fırında garnitürlü şölene dönüştürelim!



Malzemeler:

1 kilo patates
1 kavanoz konserve garnitür ( süzülmüş hali yaklaşık 350 grama denk gelecek)
1 demet dereotu
1 kalıp yağlı peynir
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
5-6 adet yeşil soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Tuz

Hazırlanışı:

Patatesler soyulup küçük zar şeklinde doğranır. Yeşil soğan ve dereotu ince kıyılır. Süzülmüş garnitür, ufalanmış peynir, kimyon, pul biber, yağ, süt ve tuz eklenir. Son olarak da, kabartma tozu katılmış unla iyice karıştırılır. (Karışım, kek kıvamında olmalı) Yağlı fırın kabına döküp üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not: Dilerseniz malzemeyi küçük kek kalıplarına dökerek de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *