30 Ağustos 2015 Pazar

Çaylı Kek / Tarif


Kek yapmaya da yemeye de bayılırız değil mi, yanında demli bir çay da olursa değme keyfine!.. Ama bu demli çay kekin içinde de güzel oluyor inanın. Sabah çayını demlediniz ve arttı değil mi, hemen harekete geçin! Demlikte kalan çayınızı su eklemeden bir bardağa dökün ve soğumaya bırakın. Zira devir ekonomi devri, içine bir de kalp dostu ceviz kattınız mı, tadına doyamayacağınız bir kek olacak. Vicdanınızı zorlayacak tek şey, içine koyacağınız şeker; ama ne yapalım canım, şekersiz de duramıyoruz işte! Neyse ki, tarçın gibi bir kurtarıcımız var. Haydi fırınımızı ısıtıp çaylı kek yapmaya başlayalım!


Malzemeler:

1 su bardağı demli soğuk çay
3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Yumurta ile şekeri çırpalım. Yağ, tarçın, vanilya, kakao ve cevizi ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu katılmış unu çırpmadan malzememize katalım. Kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu dökelim. Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirelim. Fırından çıktıktan sonra dilerseniz pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *