30 Ağustos 2015 Pazar

Tırtıl Kurabiye / Tarif



Üç beyazdan uzak durmaya çalışıyoruz ama pek de mümkün olmuyor doğrusu. Ne yapalım, dostlar çaya gelecek, ikramsız olmaz. Pratik bir kurabiyeyle başlayalım işe. Çocukların da severek yiyeceği tırtıl kurabiye yapalım.  Kendimizi fazla da kaptırmayalım, zira bu oldukça yağlı bir atıştırmalık. Arada bir kaçamak yapabilirsiniz tabi. 

Malzemeler:

125 gr. margarin
1 çay bardağı zeytin yağı
2 yumurta
3 çay bardağı şeker
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Küçük 1 paket kakao (25 gr.)

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki margarinle yağı, şekeri, ve yumurtayı iyice karıştıralım. Daha sonra, yavaş yavaş, kabartma tozu eklenmiş unu katalım. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru ikiye ayırıp bir kısmına limon kabuğu rendesi diğer kısmına da kakao katalım. Ucu tırtıklı kurabiye kalıbına bir miktar hamur koyup parmağımızla itekleyelim. (Eğer kalıbınız yoksa da dert etmeyin, bir pet şişenin kapağını tırtıklı kesip kullanabilirsiniz.)  Önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Not: Kurabiye hamuru bol yağlı olduğu için fırın tepsinizi yağlamadan kullanmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *