8 Haziran 2015 Pazartesi

Sütlü İrmikli Puding / Tarif

                  

  Sütlü İrmikli Puding ( Karbeyaz Tatlısı)


               Her ne kadar haziranda üşüyorsak da yaz geldi aslında. Psikolojik olarak soğuk süt tatlılarına meylimiz artıyor bu mevsimde. İsterseniz dolapta soğutup yiyeceğiniz güzel bir süt tatlısı yapalım birlikte. Dondurmaya alternatif de olabilir ama ben üzerine dondurma koyup yemenizi öneririm.



              Yapımı oldukça basit, kısa sürede hazırlayacağınız bu tatlı için 1 litre süt, 11 çorba kaşığı irmik, 11 kaşık şeker ve 1 paket de vanilya gerekiyor. Süte irmik, şeker ve vanilyayı katıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynayıp koyulaştığında 1 kaşık tereyağ ekleyip (yağsız da güzel oluyor) altını kapatıyoruz. Yağ eridiğinde 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi atıp iyice karıştırarak yağlı kağıt serdiğimiz ya da ıslattığımız borcama döküyoruz. Ağzını kapatmadan ılımaya bırakıyoruz. Ilınınca ağzını kapatıp dolapta soğumaya bırakıyoruz. Üzerine tarçın serpebilirsiniz ya da dondurma toplarıyla süsleyerek yiyebilirsiniz.

             Bu tatlının yapımı çok hızlı ama soğusun diye beklemek zor geliyor doğrusu, hemen yiyesi geliyor insanın.



             Afiyet olsun dostlar!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...

Arşiv

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *