Sütlü İrmikli Puding ( Karbeyaz Tatlısı)
Her ne
kadar haziranda üşüyorsak da yaz geldi aslında. Psikolojik olarak soğuk süt
tatlılarına meylimiz artıyor bu mevsimde. İsterseniz dolapta soğutup
yiyeceğiniz güzel bir süt tatlısı yapalım birlikte. Dondurmaya alternatif de
olabilir ama ben üzerine dondurma koyup yemenizi öneririm.
Yapımı
oldukça basit, kısa sürede hazırlayacağınız bu tatlı için 1 litre süt, 11 çorba
kaşığı irmik, 11 kaşık şeker ve 1 paket de vanilya gerekiyor. Süte irmik, şeker
ve vanilyayı katıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynayıp koyulaştığında 1
kaşık tereyağ ekleyip (yağsız da güzel oluyor) altını kapatıyoruz. Yağ eridiğinde
1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi atıp iyice karıştırarak yağlı kağıt
serdiğimiz ya da ıslattığımız borcama döküyoruz. Ağzını kapatmadan ılımaya
bırakıyoruz. Ilınınca ağzını kapatıp dolapta soğumaya bırakıyoruz. Üzerine
tarçın serpebilirsiniz ya da dondurma toplarıyla süsleyerek yiyebilirsiniz.
Bu
tatlının yapımı çok hızlı ama soğusun diye beklemek zor geliyor doğrusu, hemen
yiyesi geliyor insanın.
Afiyet olsun dostlar!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alınmıştır.Teşekkürler...